2663098055 Παλιά Περίθεια, Κέρκυρα alkinoos22@gmail.com
hero image
 
 
 
   
     
     
  ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΑΣ


Στην ταβέρνα μας “Η Παλιά Περίθεια” η ιστορία της παραδοσιακής κουζίνας ξεκινάει κάμποσους αιώνες πριν και αποτελείται από εγχώριες σπεσιαλιτέ, φτιαγμένες με τις παλιές συνταγές των παππούδων μας.

Σε εμάς θα βρείτε τη διάσημη κερκυραϊκή παστιτσάδα (κοκκινιστός κόκορας ή μοσχάρι με μακαρόνια), σοφρίτο (μοσχάρι σε άσπρη σάλτσα), στιφάδο κουνέλι ή μοσχάρι (με κρεμμύδια), μουσακά, τσιγαρέλι (άγρια χόρτα σοταρισμένα με σκόρδο, κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά), χωριάτικες πίτες με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο τους, ντόπια τυριά και κρασί παραγωγής τους (κόκκινο ή λευκό).

Θα βρείτε επίσης αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι και ψητά της ώρας όπως μοσχαρίσιες μπριζόλες, παϊδάκια κλπ όλα από ντόπια κρέατα.

Για να συνοδεύσετε τον καφέ υπάρχουν σπιτικά γλυκά, όπως καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα, και γλυκά του κουταλιού.
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
     
  Ζητήστε Ginger beer
 
  τη δροσερή Τζιντζεράδα που φτιάχνουν σύμφωνα με τη συνταγή του προπάππου της οικογένειας όπως την  έμαθε από τους Άγγλους τον 19ο αι. που ήρθαν στο νησί.

Το αναψυκτικό είναι χωρίς αλκοόλ, παρασκευάζεται από αγνά υλικά που καλλιεργούνται από τους ίδιους (τζίντζερ, λεμόνι, μέλι, βότανα). Μετά τη ζύμωση μπαίνει σε γυάλινα μπουκάλια με πώμα και είναι έτοιμη για κατανάλωση (διαθέσιμη μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες).