2663098055 Παλιά Περίθεια, Κέρκυρα alkinoos22@gmail.com
hero image
 
 
 
   
     
     
  Τζιντζεράδα
Η Παλιά Περίθεια | Ταβέρνα - Ψησταριά Κέρκυρα


Στις αρχές του 19ου αι., οι Άγγλοι έφεραν στην Κέρκυρα την τζιντζεράδα (ginger beer). Σιγά - σιγά, όλο και περισσότερες οικογένειες Κερκυραίων άρχισαν να φτιάχνουν  το δροσιστικό αυτό αναψυκτικό. Μία από αυτές ήταν και η οικογένεια μας. Ο προπάππους μας την παρασκεύαζε στο ισόγειο του καταστήματος βάζοντάς την σε πήλινα μπουκάλια, βουλώνοντάς τα με συρμάτινους φελλούς και κερί για να διατηρείται η πίεση. Μετά το 1916 χρησιμοποιούσε γυάλινα μπουκάλια με πώμα ασφαλείας τα οποία έφερναν από τη Γερμανία.

Όταν ο Αλκίνοος το 1996 ανακατασκεύασε το εργαστήρι και τον πρώτο όροφο του εστιατορίου, συνέχισε αυτήν την οικογενειακή παράδοση. Σήμερα η ginger beer φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή του προπάππου, είναι ένα από τα αναψυκτικά που μπορείτε να απολαύσετε στο εστιατόριό μας, με σκοπό όχι μόνο να δροσιστείτε αλλά και να ταξιδέψετε στο χρόνο, με μια γεύση από τα παλιά.
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
     
  ΥΛΙΚΑ
 
  Φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα), φρέσκο λεμόνι, μέλι, διάφορα αρωματικά βότανα, νερό. Αφού γίνει η ζύμωση μεταφέρεται σε μπουκάλια με πώμα ασφαλείας και σε λίγες μέρες είναι έτοιμη να καταναλωθεί, προσφέροντας μία λεμονάτη και πιπεράτη γεύση χωρίς καθόλου αλκοόλ.

Τζίντζερ (Πιπερόριζα)
Θεωρείτε ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως, βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον οργανισμό. Η χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, και ροφήματα. Καταναλώνετε ωμό αλλά και μαγειρεμένο.